AZTECH DSL1000EW MODEM AYARLARI NASIL YAPILIR?,AZTECH DSL1000EW MODEM ÖZELLİKLERİ NELERDİR?,AZTECH DSL1000EW KABLOSUZ MODEM KURULUMU NASIL YAPILIR?

Modem kurulumuna geçmeden önce modem ve bilgisayar arası bağlantılarınızın doğru yapılandırıldığından emin olunuz. Hatalı yapılan bağlantılarda modeminiz buluşmayacaktır.

MODEM VE BİLGİSAYAR ARASI BAĞLANTI ŞEMASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Modem bağlantılarınızı yukarıdaki şemaya uygun olarak yapılandırdı iseniz kurulum adımlarına devam edebiliriz.

Öncelikle web tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazarak şifre ekranına ulaşınız. Bu sayfada ‘User ID (Kullanıcı adı)’ ve ‘Password (Şifre)’ kutucuklarına “admin” yazarak giriş yapınız. Şifrenizi kabul etmemesi durumunda modeminizi resetleyerek fabrika ayarlarına alabilirsiniz.

MODEM RESETLEME ADIMLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Modemin kablolu ve kablosuz ayarlarını aynı ekranda tek seferde yapabilirsiniz. Modem arayüzünde iken ekranın sol bölümünde yer alan “Basic”-“Quickstart” sekmelerine tıklayınız.

Açılan ekranda Protokol olarak “PPPOE” enkapsülasyon olarak “LLC/SNAP-BIRDGİNG” seçiniz.

Pvc Alanında VPI:8 VCI:35 Seçiniz.

PPP Settings alanında ; Kullanıcı adı ve şifre olarak servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yazınız. Kullanıcı adınızı bilmiyor iseniz servis sağlayıcınızın çağrı merkezini BURADAN ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı adınızın sonunda mutlaka servis sağlayıcılarına göre değişkenlik gösteren @domain adınızı yazınız.

TÜM SERVİS SAĞLAYICILARA AİT DOMAİN ADINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Modemin kablolu ayarlarını tamamladınız. Kablosuz ayarları için sayfayı aşağı doğru kaydırınız.

AZTECH DSL1000EW KABLOSUZ MODEM AYARLARI NASIL YAPILIR?

SSID Bölümünde kablosuz ağınıza vermek istediğiniz bir isim belirleyiniz. Belirleyeceğiniz bu isim modeminizin kablosuz ağlarda görülecek ismi olacaktır. Biz örnek olarak “ZORLUTEKNOLOJİ” seçtik.

“Save/Apply” Butonuna basarak ayarlarınızı kaydediniz.

Kablosuz ağ şifresi (security) bölümünde modeminizin kablosuz ağ güvenliği için en az 8 haneli bir kablosuz ağ şifresi belirleyiniz.

“Save/Apply” Butonuna basarak ayarlarınızı kaydediniz.

Tebrikler AZTECH DSL1000EW modeminizin kablolu ve kablosuz ayarlarını tamamladınız. Web arayüz ekranlarını kapatarak internete bağlanabilirsiniz.